Huomasin tulleeni väärinymmärretyksi, mutta omapa oli vikani. Olisin voinut aloittaa pehmeämmin, asiallisemmin jne. Olisi pitänyt... Vaimo väittää, että tämä johtuu halustani olla hyökkäyksen kohteena. Olen näet Rapu, heinäkuussa syntynyt.    Vaimoni hypoteesi voi tietysti pitää paikkansa. Ainakin sitä on mahdoton todistaa vääräksikään. Se on samanlainen olettamus kuin porttiteoria, jonka mukaan kannabis on portti vahvempiin huumeisiin.

Porttiteoria on erinomainen opinkappale kieltolakiaktivisteille, koska on mahdotonta todistaa sitä vääräksikään. Ja kieltolakiaktivisteille juuri tämä vääräksi todistamattomuus on kiistämätön ja lopullinen todiste porttiteorian paikkansapitävyydestä. 

Oion kommentoijan ennakkokäsitystä: blogissani ei mainosteta huumeita. Sillä jos minulla on erilainen käsitys huumeista, kuin mitä valtaosalla suomalaisista, eihän se tarkoita sentään huumeiden mainostamista. Huumepropagandistin leima lyödään meillä Suomessa hyvin herkästi yksilöön tai ryhmään. Onhan Ritva Santavuori väittänyt, että Stakesin tutkijat ovat Venäjän mafian leivissä olevia huumemarkkinoijia. 

 

 

Itseasiassa olen hyvin huolestunut maamme huumeongelmasta. Jo tupakka yksinään tappaa n. 8000 suomalaista vuodessa, siis enemmän kuin kaikki huumeet, niin lailliset kuin laittomatkin  yhteensä! Alkoholi on työikäisten suomalaisten miesten suurin kuolinsyy, tuo solumyrkky ja tekninen liuotin surmaa 2-3000 kansalaista vuodessa. Alkoholin suurkuluttajia on liki puolimiljoonaa, laittomien huumeiden ongelmakäyttäjiä 20 000. Laillisten , mutta huumaavien lääkkeiden käyttäjien määrä on nykyäään 400 000 henkeä. Kun laillisten huumeiden ongelmaan lisätään vielä barbituraattien ja diatsepamien, liuottimien ja korvikkeiden käyttö, niin on aihetta kysyä: miksi puhumme laittomien substanssien aiheuttamasta huumeongelmasta? Se on virtuaalihuumeongelma, mutta meillä lienee oikeakin ongelma. 


   Totuus asiassa on - monimutkainen. Huumekeskustelun näkökulmat, painotukset ja äänensävyt ratkaisevat - faktat ovat toissijaisia. 

Faktoja riittää. Mutta niistä ei puhuta. Laittomat huumeet varastavat huomion todelliselta huumeongelmalta. Laittomat huumeet ovat koko kansan huumetta ja sosiaalipornoa. Katselemme massameedioistamme (= tv ja muu media) kaiken maailman jääkiekkoilijoita poliisien ja ministerien poikien ja huumemissien -  siis adhd-oireisten kakaroiden sekoiluita, seuraamme oikeudenkäyntejä rikoksista joiden oikea vakavuusaste on samassa sarjassa omenavarkauden kanssa. Mutta media on turruttanut aistimme, hypnotisoinut meidät näkemään jotain, mitä ei ole: maassa on hirvittävä huumeongelma. Se on rantautunut maahamme. Se räjähtää käsiimme.  

Laittomien huumeiden ongelmakäyttäjiä, siis ns. narkkeja, on maailmassa 25 miljoonaa. Näidn huumeiden käyttäjiä on n. 300 miljoonaa. Suomessa  tilanne on samassa suhteessa, ongelmakäyttäjiä arvioidaan olevan 15 000 - 30 000 välillä, käyttäjiä n. 200 000. Jopa YK:n huumetsaari, Mario Costa, suhteutti Viennassa huumeongelman laillisten huumeiden ongelmaan.  Hän totesi, että laittomien aineiden aiheuttamaa huumeongelmaa on suuresti liioiteltu. Minua miellyttää se, että tällä herralla oli 50 vuotiset valehtelun jälkeen munaa sanoa totuus. 

Brittiläiset tiedemiehet ovat kritisoineet sikäläistä huumeluokitussysteemiä, missä laittomat aineet on kategorioitu kolmeen ryhmään , A, B ja C -luokan huumeisiin. He muodostivat 20 -henkisen poikkitieteellisen asiantuntijaryhmän ja pisteyttivät huumeet niiden todellisten haittojen mukaan. Vertailun vuoksi myös lailliset huumeet, alkoholi, tupakka ja barbituraatit otettiin mukaan. Tulokseksi saatiin seuraava taulukko:


    

Mielenkiintoista oli tämä laillisten huumeiden, etenkin alkoholin sijoittuminen kärkeen ja toisaalta sellaisten A-ryhmässä olevien aineiden kuten ekstaasin ja LSD:n sijoittuminen vähiten haitallisiin huumeisiin. Toisin sanoen valtaosa laittomista huumeista on alkoholia haitattomampia. Tutkimuksen tekijät myös muistuttivat siitä, että myös huumeen laittomuus lisää aineen haitallisuutta, (tämä huomattiin Suomessakin alkolikieltolain aikana) joten esim. alkoholi saa tiettyä ansaitsematonta etua laittomiin huumeisiin nähden. 
  
Voimme tehdä tästä ainakin yhden päätelmän: aineen laillisuus ei ole tae sen turvallisuudesta. Ja toisaalta sen laittomuus ei korreloi sen haitallisuuden kanssa.

   Vieläkään kun ei ole löydetty yhtään farmalogista perustetta kannabiksen kiellolle.