Huumeet ovat ehkä väärinymmärretyin asia planeetallamme juuri tällä hetkellä. Uskallan heittää tämän väitteen 42 vuotta kestäneen huumekokeiluni jälkeen.


Väärinymmärrystä tahi -ymmärtäjää en sinänsä tuomitse. Periaatteessa päinvastoin: väärinymmärryksen suoma euforia, nauru, mania ja hysteria ovat ainakin heroiiniin tai alkoholiin verrattuna halpaa ja turvallista huumetta. Syy, miksi sijoitan väärinymmärryksen huumeisiin, on että omassa henkilökohtaisessa luokituksessani huumeisiin kuuluvat monet muutkin aineettomat asiat, jotka vaikuttavat keskushermostoomme ja aivojemme välittäjäainepitoisuuteen (dopamiinin, serotoniinin ja endorfiinien) ja jotka aiheuttavat toisille riippuvuutta. Tällaisia vaikutukseltaan huumeisiin verrattavia "immateriaalisia substansseja" ovat mm. rakastuminen, uskoon tuleminen, uskonnot, urheilu, työ, pelaaminen, aatteet ja ismit. Väärinymmärtäminen voidaan nostaa huumeiden aateliin sen lukuisten positiivisten ominaisuuksiensa vuoksi.
Eräs väärinymmärryksen parhaimpia ominaisuuksista on se, että sitä on hankala kriminalisoida. Sitä ei tarvitse salakuljettaa, sillä se on valmiiksi integroituna n. 80 %  ihmisoliohin. 


Voidaan kysyä, että kuinka paljon hauskaa menettäisimmekään ilman väärinymmärryksen kykyämme? Väärinymmärrys on kaiken komiikan äiti.   

Väärinymmärryksen nautinto perustuu taustalla vaanivaan oikeinymmärrykseen. Vitsi naurattaa, koska väärinymmärryksemme on tietoista. Kun väärinymmärrys on tiedostamatonta, seuraukset ovat usein katastrofaalisia.


Suomalaiset eivät juuri nauti huumeiden väärinymmärtämisestä. Suomalaiset ovat valikoivia väärinymmärtämisessä ja kohteilleen uskollisia. Jos kyseessä on alkoholi, kaikki ymmärtävät melkein mitä vain; silloin suomalaiset heittäytyvät suurpiirteisiksi ja anteeksiantaviksi.

Verbaalinen akrobaatti, väärinymmärretty lahjakas huumevalistaja ja väärinymmärtäjä ex-huumesyyttäjä Ritva Santavuori tiivisti tämän lauseeseen: huumeille ei saa nauraa! Huumeet ovat hirvittävän vakava asia. 

Pakko kyseenalaistaa tuo Ritun väittämä. Huumeet ovat naurattaneet minua kymmeniä vuosia. Huumeiden vaikutuksen alainen on yleensä koominen näky. Eikä vakavasti otettavaa huumetta ole olemassa.      

Tietysti väärinymmärrystä voidaan käyttää myös väärin. Ja tietysti sitä käytetäänkin väärin. Ja liikaa. Nyt, ollessani 55 vuotias huumeet läpikokeillut, jota ei kukaan täysjärkinen huumevalistaja enää edes yritä huumevalistaa (pelotella erilaisilla huumeet tappaa -iskulauseilla), olen havainnut, että valistajat ja heidän mukanaan koko kansakunta on ollut huolissaan aivan väärästä asiasta. Näin ollen lasken velvollisuudekseni yrittää
    
    a) riisua huumeilta pois sitä turha glamouria, mystisyyttä ja toisaalta demonisuutta, minkä media on niille luonut...
    b) osoittaa väärinymmärretyn huumeongelman todelliset mittasuhteet...
    c) paljastaa se mitä tällä keinotekoisella huumeongelmalla ja huumesodalla halutaan piilottaa - eli se, että kyse on (yllätys, yllätys) rahasta, vallasta, suurvaltapolitiikasta ja valtaeliitin psykopatiasta...
    d) kertoa se, miten ja miksi koko planeetan väestöä on huijattu jo puolen vuosisadan verran, manipuloitu ja suggeroitu uskomaan dantemaisiin huumeuhkakuviin...

Toivon, että blogistani kasvaisi vähitellen, aktiivisten lukijoiden avustamana, monimuotoinen jatkokertomus. Absoluuttisten totuuksien ja ennakkoluulojen meluisaa taistelutannerta en kaipaa, mutta kaikki kommentit ovat tervetulleita, tämä tarina on tosi vuorovaikutteinen.

Nimittely, tarkoitukseton kiroilu, alapääkomiikka ja muu murrosikäkomiikka jää vaille huomiota ja sensuroidaan. Mitään